Slagerij van Harten voor al uw vlees specialiteiten.

Rundvlees van de Hollandse Dikbil

Rundvlees is één van onze specialiteiten die we verkopen. Het rundvlees dat wij verkopen komt voornamelijk van de Hollandse dikbil, van het ras ‘verbeterd Maas-, Rijn- en IJssel'. Deze koeien lopen in het zomerseizoen buiten in de wei achter onze slagerij. Hier voeden ze zich met vers groen gras waardoor ze mooi mager, smaakvol en botermals vlees leveren.

Daags voordat de koe naar de slachtplaats gaat, gaan we altijd eerst beoordelen of dat de vlees/vetverhouding naar wens is zodat we altijd weten wat voor vlees we in de kuip hebben. 

We verwerken één koe in twee weken. Deze koeien zijn niet genoeg om de slagerij het hele jaar door van vlees te voorzien en daarom betrekken we ook dieren van de handel i.s.m. dikbilmester Roos gevestigd aan de Hogedijk in Ter Aar.