Slagerij van Harten voor al uw vlees en vleeswaren.

Varkensvlees ALTIJD VROUWELIJK, DUS ZUIVER VAN SMAAK

Al ons varkensvlees in van het keurmerk Duroc d'olives varken. Het Duroc d'olives varken is gegarandeerd dagelijks vers en afkomstig van Nederlandse bodem. Daarnaast is het Duroc d'olives varken ALTIJD vrouwelijk, dus zuiver van smaak.

Ook de herkomst speelt een belangrijke rol als het aankomt op het huidige vleesaanbod. Hoe groeit het varken op? Het Duroc d'olives varken voldoet qua huisvesting en transport aan de strenge Europese wetgeving. De varkens krijgen voldoende ruimte om te bewegen en hebben een natuurlijk dag en nachtritme. Varkens zijn hele sociale dieren, die het liefst met hun soortgenoten vertoeven. Wel zo fijn dat het Duroc d'olives varken in groepen gehuisvest is. Ook de biggetjes blijven bij elkaar, ze krijgen de ruimte om lekker te spelen en op te groeien.

Er worden hoge eisen gesteld aan de voeding die de Duroc d'olives varkens krijgen. Water is uiteraard altijd beschikbaar voor de dieren. Het water dat het vDuroc d'olives arken drinkt wordt ook nog eens gecontroleerd op zuiverheid. De kans op ziekten neemt daardoor enorm af. Het voer mag alleen afkomstig zijn van leveranciers met een GMP+ erkenning. Alles rondom het Duroc d'olives  varken wordt streng gecontroleerd. Vlees met een goede vleesvetverhouding, voor een optimale smaakbeleving.

De boerderijen waar deDuroc d'olives varkens geboren en getogen zijn, moeten voldoen aan strenge eisen. Niet alleen op het gebied van dierenwelzijn, maar ook op het gebied van milieu. Zo zijn er bijvoorbeeld speciaal opgestelde regelementen waarbij er eisen gesteld worden aan de ammoniak- uitstoot, en groene stroom.